Україна отримає від Канади систему ППО NASAMS на початку 2025 року

Україна отримає від Канади систему ППО NASAMS на початку 2025 року

Канада планує передати Україні сучасну систему ППО середнього радіуса дії NASAMS, це відбудеться на початку наступного року. Про це повідомив міністр оборони Канади Білл Блер.

Він наголосив, що Канада доєдналася до замовлення США на виробництво 10 систем NASAMS ще у 2023 році. Виробник зброї, компанія Raytheon, пообіцяла поставити невдовзі ці системи.

"Наші системи будуть включені до цього траншу, і ми негайно відправимо їх до України", - сказав міністр.

NASAMS надійдуть до України на початку 2025 року. У липні 2022 року США оголосили, що купують два NASAMS для України, а через два місяці додали до замовлення ще шість.

Канада заплатила уряду США 406 мільйонів доларів за систему ППО в березні минулого року. Представник Міноборони повідомив, що уряд США підписав контракт із виробником зброї Raytheon на її виготовлення.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрінуться в п'ятницю, повідомив прес-секретар уряду Німеччини. Про це заявив представник уряду Німеччини в коментарі Tagesschau.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський оголосив про зміни в уряді та подякував парламенту за підтримку нових кандидатур. Він також повідомив про ухвалення Румунією рішення щодо постачання системи Patriot для України та підготовку до нового засідання “Рамштайну”. 

Головне