Україна отримає від Канади пільговий кредит: про яку суму йдеться

Україна отримає від Канади пільговий кредит: про яку суму йдеться

Уряд Канади виділить Україні кредит у розмірі 400 млн канадських доларів (майже 300 млн доларів США) на пріоритетні витрати державного бюджету. Про це повідомляє пресслужба українського Мінфіну.

Відомо, що гроші буде залучено через Адміністративний рахунок МВФ. Кредит надається терміном на 10 років із процентною ставкою у розмірі 1,5% річних.

"Канада є одним із лідерів у підтримці України та стратегічним партнером, який надає значну допомогу з перших днів повномасштабного вторгнення. Пряма бюджетна підтримка з лютого 2022 року сягає понад 5 млрд доларів США. Вдячний Уряду та громадянам Канади за солідарність з Україною та вкрай важливий внесок у стабільність фінансової системи України", - розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

Зазначається, що кошти найближчим часом надійдуть до загального фонду держбюджету. 

Нагадаємо, що уряд Норвегії заявив, що виділить 967 мільйонів норвезьких крон (понад 90 млн. дол.) в рамках дорожньої карти для збільшення виробничих потужностей оборонної промисловості країни

Як писав "Ми-Україна" раніше, постійні представники держав-членів Європейського Союзу погодили надання Україні спеціальної фінансової допомоги на 35 мільярдів євро, що стане можливим завдяки використанню заморожених російських активів.

Головне