Україна отримає пікапи та вантажівки на 22 млн євро, - Міноборони

Україна отримає пікапи та вантажівки на 22 млн євро, - Міноборони

Коаліція спроможностей з розмінування погодила виділення 22 мільйонів євро для закупівлі спеціального транспорту для України. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Кошти спрямують на придбання пікапів та вантажівок для Державної спеціальної служби транспорту та Командування Сил підтримки ЗСУ.

За інформацією Міністерства оборони України, з загальної суми 15 мільйонів євро надасть Литва, а 7 мільйонів - Швеція. Рішення було ухвалено під час зустрічі партнерів Коаліції в Рейк'явіку, столиці Ісландії.

На зустрічі також обговорювали про перелік закупівель для гуманітарного та бойового розмінування та проєкт Дорожньої карти розвитку спроможностей підрозділів розмінування до 2034 року.

Полковник Руслан Берегуля, начальник Головного управління протимінної діяльності, представив партнерам актуальну ситуацію щодо розмінування в Україні та окреслив основні проблеми в цій сфері.

Варто зазначити, що Коаліція спроможностей з розмінування є однією з восьми коаліцій, створених у форматі "Рамштайн". Загалом до Контактної групи з питань оборони України входять 34 країни-учасниці.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Бердянську стався потужний вибух. Про це повідомив голова Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

Як писали "Ми-Україна" раніше, благодійна організація Save Ukraine успішно евакуювала сімох дітей з тимчасово окупованих територій Херсонської області та Криму на підконтрольну Україні територію. Про це повідомив керівник організації Микола Кулеба.

Головне