Україна отримає німецьку установку ППО Frankenstein

Україна отримає німецьку установку ППО Frankenstein

Україна отримає від німецького збройового концерну Rheinmetall установку протиповітряної оборони Frankenstein. Про це повідомляє видання Telegraph.

Установка складається із новітньої німецької зенітної гармати Skyranger, що стоїть на базі танка Leopard 1. Така система здатна збивати й безпілотники, і ракети, пишуть у виданні.

"Є ще багато основних бойових танків Leopard 1, на шасі яких ми могли б встановити башту Skyranger з автоматичною гарматою калібру 35 мм", - сказав керівник відділу наземних систем компанії Rheinmetall Бйорн Бернхард. 

Нова установка Frankenstein зможе збивати ракети та безпілотники. Її створення, як зазначає видання, допоможе посилити обороноздатність України. 

Нагадаємо, тепер у мобільному застосунку "Резерв+" доступний електронний військово-обліковий документ. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо у ніч з 17 на 18 червня вкотре здійснило спробу атакувати Україну ударними безпілотниками типу Shahed-131/136. Українські оборонці неба відбили атаку, знищивши всі засоби повітряного нападу противника. 

Головне