Україна отримає майже мільйон снарядів завдяки чеській ініціативі, - Блінкен

Україна отримає майже мільйон снарядів завдяки чеській ініціативі, - Блінкен

Чеська ініціатива дозволить Україні отримати майже мільйон артилерійських снарядів до кінця року.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на спільній пресконференції з міністром оборони Чехії Яною Черноховою, передає "Голос Америки".

"Особливо хочу привітати роботу Чехії у тому, щоб знайти у світі необхідні боєприпаси, яких Україна потребує на полі бою, включаючи снаряди калібрів 155-мм та 152-мм. Це критично важливо. До кінця року ми очікуємо, що ініціатива під керівництвом Чехії забезпечить майже мільйон снарядів для України", - підкреслив Блінкен.

Він нагадав, що Чехія виділила 600 мільйонів доларів на пряму військову допомогу Україні та планує надати техніку на суму 6 мільярдів доларів. Також у Чехії планують до кінця року навчити 9 тисяч українських військових.

Крім того, за словами Блінкена, Чехія допомагає Україні ремонтувати застарілу радянську техніку, включаючи танки та гаубиці.

Варто зауважити, що перші снаряди, куплені в рамках чеської ініціативи щодо додаткових поставок військової амуніції Україні, надійдуть у країну вже наступного місяця

Як писав "Ми-Україна" раніше, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що незважаючи на зростаючі виклики перед Україною на полі бою, українці все ще можуть перемогти за умови надійної та тривалої підтримки союзників по НАТО.

Головне