Україна отримає 2 млн євро на гуманітарні проєкти від Австрії

Україна отримає 2 млн євро на гуманітарні проєкти від Австрії

Рада міністрів виділила 21,5 мільйона євро на фінансування австрійських гуманітарних організацій у гарячих точках. Про це повідомили на сайті МЗС Австрії.

"На прохання міністра закордонних справ Александера Шалленберга сьогодні Рада міністрів схвалила виділення 21,5 мільйона євро із Фонду закордонних катастроф МЗС. Кошти підуть австрійським гуманітарним організаціям, які допомагають у їхній важливій роботі на місцях у гарячих точках", - йдеться у повідомленні МЗС Австрії.

Виділені гроші розділять між країнами Африки, Близького Сходу, Афганістану й сусідніх країн та Україною.

Австрія виділяє 9,5 мільйонів євро  на проєкти в країнах Африки на південь від Сахари (Ефіопія, Буркіна-Фасо, Мозамбік, Уганда), 8 мільйонів євро на проєкти на Близькому Сході (Йорданія, Ліван та Сирія), 2 мільйонів євро на проєкти в Афганістані та сусідніх країнах і 2 мільйонів євро на проєкти в Україні.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон провів конфіденційні розмови з президентом США Джо Байденом і канцлером Німеччини Олафом Шольцом, щоб переконати їх змінити стратегію Заходу щодо війни рсії проти України. Про це повідомили у виданні The Wall Street Journal.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росія стикається з дедалі суттєвішим дефіцитом особового складу і технічного забезпечення окупаційних військ. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

 

Головне