Україна ніколи не житиме в режимі замороженого конфлікту: головне з інтерв’ю Єрмака для Politico

Україна ніколи не житиме в режимі замороженого конфлікту: головне з інтерв’ю Єрмака для Politico

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв’ю виданню Politico звернувся до "втомлених від війни", розповів про світову підтримку Україні після нападу ХАМАС на Ізраїль та зробив заяву про заморожування конфлікту. "Ми-Україна" публікує головне. 

Інтерв'ю Андрія Єрмака для Politico: ключові тези

  • "Навіть якщо є люди, які відчувають втому від війни, я впевнений, що вони не хочуть прокинутися завтра у світі, де буде менше свободи і менше безпеки, а наслідки цього триватимуть десятиліттями".
  • "Задумайтесь на мить, якби Британія в 1939 році відчула втому від Польщі, або якби США відчули втому від Британії, чи існувала б сьогодні Польща, Британія чи Європа в тому вигляді, в якому ми її бачимо зараз?".
  • Те, що ми чуємо від іноземних лідерів і союзників - це те, що підтримка залишиться такою, якою вона була до нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.
  • Україна "ніколи не житиме в режимі замороженого конфлікту", а наратив про "втому від війни" є результатом російської пропаганди.
  • Майбутні переговори в США щодо зміцнення обороноздатності України будуть "дуже конкретними і практичними".
  • Керівник ОП заперечив інформацію про те, що в Газі з'являється зброя, призначена для України: "Україна повністю контролює ситуацію. Я думаю, що це черговий російський фейк... Чим більша брехня, тим легше людям в неї повірити".
  • Візит до України глави Єврокомісії є добрим знаком для євроінтеграційних амбіцій України,
  • "Я категорично відкидаю твердження про те, що Україна дуже корумпована. Ці виклики трапляються по всьому світу, але не могли б ви навести мені приклад ще однієї країни, яка в умовах цієї жахливої війни провела б реформи в такому масштабі".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації.

Як писав "Ми-Україна" раніше, посол України в Польщі з 2014 по 2022 роки Андрій Дещиця розповів, що наша країна може завершити переговорний процес щодо вступу в ЄС за рік-два і ще за два-три роки українці можуть розраховувати на членство в ЄС.

Головне