Україна невдовзі отримає 1,9 млрд євро - Рада ЄС затвердила план за програмою Ukraine Facility

Україна невдовзі отримає 1,9 млрд євро - Рада ЄС затвердила план за програмою Ukraine Facility

Рада Європейського Союзу остаточно ухвалила план України, необхідний для реалізації програми Ukraine Facility обсягом 50 мільярдів євро. Про це повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Пресслужба Мінфіну повідомила, що план затвердили на 2024-2027 роки. Бюджетну підтримку Україна буде отримувати щоквартально після виконання індикаторів, передбачених у Плані України.

"Таким чином, процедура для запуску прямої бюджетної підтримки в межах першого компоненту Ukraine Facility майже завершена. Найближчим часом Україна отримає 1,9 мільярди євро безумовного фінансування", - йдеться в повідомленні.

Загалом фінансова допомога від ЄС у 2024 році сягне 16 мільярдів євро, із яких 3 мільярди євро – гранти, розраховує Міністерство фінансів України.

Нагадаємо, в Одесі чоловік у військовій формі побив милицею дівчину у відділенні поліції, у Міноборони відреагували на заяву одеситки про побиття співробітником ТЦК. Про це повідомили у заяві відомства. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський провів розмову президентом Франції Емманюелем Макроном, вони обговорили ситуацію на фронті та оборонні потреби.

Головне