Україна наздогнала росію за кількістю дронів-камікадзе дальньої дії, - Федоров

Україна наздогнала росію за кількістю дронів-камікадзе дальньої дії, - Федоров

Україні за шість місяців вдалося наздогнати росію за кількістю дронів-камікадзе дальнього радіуса дії. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, нині Україна продовжує нарощувати обсяги виробництва таких дронів.

"Якщо говорити про нішу "шахедів" і дальніх дронів, я просто процитую Буданова. Він кілька днів тому в інтерв'ю сказав, що у нас є паритет по цих дронах. Я скажу, що це правда. У нас до десяти виробників, які виробляють дальні дрони-камікадзе", - зазначив очільник Мінцифри.

Водночас він наголосив, що Україна продовжить збільшувати не лише кількість таких дронів, але і їхнє застосування. Тож на росії палатиме дедалі більше.

"Можна виробляти тисячі цих дронів. Уже вироблені тисячі, майже кожного дня десь щось палає на території росії. І це можна масштабувати. За пів року ми наздогнали (рф, - ред.) за кількістю. росія повинна розуміти, що ми будемо далі масштабуватися, і ми тільки почали", - заявив Михайло Федоров.

Крім того міністр цифрової трансформації анонсував появу покращеної версії морського дрона MAGURA, зокрема, пообіцяв "новий технологічний стрибок".

"Ми не можемо показати, але є човен, що є певною платформою і який готується до нових застосувань з новими сюрпризами", - розкрив деякі деталі міністр.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський підписав указ, який передбачає створення у структурі Збройних сил окремого роду Сил безпілотних систем.

Головне