Україна націоналізувала шість компаній, що належали олігарху рф

Україна націоналізувала шість компаній, що належали олігарху рф

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про передачу у дохід України активів підсанкційних російських олігархів, зокрема Мірона Горіловського.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Це рішення ухвалено на підставі позову Мін’юсту за матеріалами, наданими СБУ та Офісом генерального прокурора.

Йдеться про компанії, що входять до складу промислового конгломерату “Група Поліпластик”, одного з найбільших європейських виробників полімерних труб і композитних матеріалів. Росіянин володів частками в цих підприємствах через підконтрольних осіб.

Згідно з матеріалами слідства, компанії Горіловського постачали продукцію для військових баз і заводів країни-агресора, зокрема у тимчасово окупованому Криму. Крім того, підприємства брали участь у виробництві комплектуючих для стрілецької зброї російських збройних сил.

“Таким чином цей російській олігарх та його спільники фінансують війну рф проти України”, - додали у СБУ.

Як свідчать матеріали провадження, Горіловський володів українськими “філіями” через третіх осіб та офшорні компанії.

Рішення суду передбачає передачу корпоративних прав націоналізованих підприємств у власність України з метою забезпечення їхньої безперебійної роботи на користь держави. Триває розслідування щодо інших фактів злочинної діяльності власників російської корпорації.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США намагаються розблокувати позики для України на суму 50 мільярдів доларів коштом заморожених активів росії.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.