Україна напередодні надавала аварійну енергетичну допомогу Польщі

Україна напередодні надавала аварійну енергетичну допомогу Польщі

Українська енергосистема у суботу, 21 квітня, мала надлишкову потужність через сприятливі погодні умови та активну роботу СЕС. Надлишок Україна передала Польщі у вигляді аварійної допомоги, інформує Міненерго.

"На запит оператора системи передачі Україна передавала надлишки електроенергії до Польщі. Сумарна величина переданої електроенергії – 1600 МВт*год", - вказано у повідомленні відомства. 

Дефіциту електрики 21 квітня, як прогнозують фахівці Міненерго, не буде. Зважаючи на це українська сторона не потребуватиме екстреної допомоги від європейських партнерів. Відключень споживачів в областях, окрім Харківської, також не планується. У Кривому Розі продовжують діяти обмеження подачі е/е промисловості. 

"На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 8430 МВт*год", - йдеться у ранковому звіті. 

Станом на цю годину негода залишила без струму 76 міст, селищ та сіл в Київській, Кіровоградській, Одеській, Сумській, Миколаївській та  Чернігівській областях.  Через бойові дії на Харківщині знеструмлено 426 абонентів, ще 3730 точок обліку - на Запоріжжі та 2225 домогосподарств - на Донеччині. 

Нагадаємо, у Міненерго не сумніваються у тому, що росіяни продовжить атакувати українські енергетичні об'єкти. Водночас у відомстві запевняють, що  попри це тотального блекауту в Україні не станеться. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що Німеччина готова допомогти відновленню уражених армією рф об'єктів системи енергетики Україні, надавши обладнання зі свої закритих енергооб'єктів. 

Головне