Україна найближчими тижнями отримає від Франції новітні дрони-камікадзе

Україна найближчими тижнями отримає від Франції новітні дрони-камікадзе

Франція планує найближчим часом передати Україні новітні дрони-камікадзе. Про це заявив французький міністр оборони Себастьян Лекорню в інтерв'ю Journal du Dimanche.

Він наголосив, що поставки БПЛА відбудуться найближчими тижнями.

Також Лекорню повідомив, що ці дрони є французькою розробкою, яка нині знаходиться в експериментальній фазі. Україна стане однією з перших країн, яка отримає ці дрони.

"Найближчими тижнями Україна однією з перших отримає ці безпілотники. Це також представляє можливість для бойових випробувань цього нового покоління обладнання", - розповів очільник Міноборони Франції.

Водночас він нагадав, що з моменту повтомашстабного вторгнення рф Франція вже підготувала 10 тисяч українських військових. Цьогоріч навчання у Франції пройдуть ще від 7 до 9 тисяч військових.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у ході візиту до Франції 16 лютого підписав з президентом країни Емманюелем Макроном угоду щодо співробітництва у сфері безпеки. Угода конкретизує зобов'язання, які країни G7 взяли на себе на Вільнюському саміті в липні минулого року. 

Як повідомляли "Ми-Україна", Франція виділила Україні ще 6 млрд євро додатково на військові потреби.

Головне