Україна може підписати гарантії безпеки з Німеччиною в середині лютого

Україна може підписати гарантії безпеки з Німеччиною в середині лютого

Україна та Німеччина цього місяця можуть підписати договір про гарантії безпеки. Про це повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Видання зазначає, що чорновий варіант угоди вже розроблено, а підписання угоди може бути у Мюнхені 16-18 лютого.

"Запланована угода має стати частиною мережі двосторонніх угод у сфері безпеки, покликаних підтримувати Україну у боротьбі з російською агресією, поки країна ще не є членом НАТО", - йдеться у повідомленні.

Остаточно доопрацювати і підписати міжурядову угоду можуть під час Мюнхенської конференції з безпеки.

Нагадаємо, на Таврійському напрямку ворог продовжує завдавати авіаційних ударів. За добу ЗСУ відбили 41 ворожу атаку. Про це повідомив командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Наші захисники стійко тримають оборону і проводять активні дії на визначених напрямках. Ворог за добу завдав 36 авіаударів, 1 ракетний удар, провів 41 бойове зіткнення та здійснив 695 артобстрілів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, адміністрація президента США Джо Байдена виступає проти пропозиції спікера Палати представників республіканця Майка Джонсона проголосувати за окремий законопроєкт про допомогу Ізраїлю, що не містить коштів для України. Про це повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Головне