Україна може отримати 12 САУ Caesar за рахунок заморожених активів рф, - ЗМІ

Україна може отримати 12 САУ Caesar за рахунок заморожених активів рф, - ЗМІ

Франція передасть Україні 12 нових колісних артилерійських систем Caesar, фінансування яких здійснюється за рахунок заморожених активів росії.

Про це повідомило видання BFMTV, посилаючись на міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню.

Зазанчається, що передача додаткових артилерійських систем стала можливою завдяки отриманню заморожених російських активів на суму 300 мільйонів євро.

Завдяки цим коштам Міністерство оборони Франції зможе профінансувати закупівлю 12 САУ Caesar у компанії KNDS.

"Франція використує відсток із заморожених російських активів на сумму 300 мільйонів евро для закупівлі військового обладнання для України, зокрема, може передати 12 нових артилерійських систем Caesar", - заявив Лекорню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може отримати літаки Mirage набагато швидше, ніж це було з F-16

Крім того, міністр зазначив, що ці кошти також будуть використані для закупівлі 155-мм артилерійських снарядів, зенітних ракет Aster-30, високоточних авіаційних бомб AASM та переносних зенітно-ракетних комплексів Mistral разом з новими ракетами.

Виконання замовлення компанією KNDS відбуватиметься ймовірно швидше завдяки підвищенню темпів виробництва артилерійських систем на фоні зростаючого попиту на експортні замовлення.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро на пресконференції з главою МЗС України Андрієм Сибігою заявив, що Франція висловила свою підтримку українському Плану перемоги у війні з росією та готовність продовжувати допомагати Україні у різних сферах.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованих територіях України курс управління дронами став обов'язковим для учнів місцевих шкіл.

Головне