Україна може бити вглиб рф своєю зброєю без дозволу, її багато — Держдеп США

Україна може бити вглиб рф своєю зброєю без дозволу, її багато — Держдеп США

Державний департамент США підтвердив право України самостійно приймати рішення щодо використання власної зброї для ударів по території росії. Про це повідомив речник Держдепартаменту Метью Міллер під час брифінгу.

"Україна має значний арсенал власних засобів для захисту і може самостійно вирішувати, як їх застосовувати для ударів вглиб території рф", - підкреслив Міллер. Він нагадав про успішні програми розробки української зброї протягом останнього року.

Щодо американської зброї, США дозволяють її використання для ударів у відповідь по російських цілях у прикордонних районах, звідки здійснюються атаки на Україну. Водночас питання про можливість застосування західної зброї для далекобійних ударів вглиб території рф все ще перебуває на розгляді.

"Ми завжди вивчаємо додаткові інструменти, які можемо надати Україні", - додав представник Держдепартаменту, говорячи про перспективи розширення можливостей застосування американської зброї.

Ця заява демонструє послідовну підтримку США права України на самооборону та відсіч російській агресії, включаючи можливість завдавати ударів по військових цілях на території країни-агресора.

Нагадаємо, у дагестанському місті Хасавюрт сталася масштабна пожежа в готелі "Київ", подія розгорнулася на мансардному поверсі будівлі, охопивши площу 625 квадратних метрів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Волгоградській області росії атакували арсенал "Котлубань", опублікували супутниковий знімок військового об’єкта після ударів. Знімок опублікувала служба "Радіо Свобода".

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.