Україна має найефективнішу систему ППО на сьогодні, - Сергій Грабський

Україна має найефективнішу систему ППО на сьогодні, - Сергій Грабський

Україна досягла значного прогресу у розвитку своєї системи протиповітряної оборони (ППО), яка на сьогоднішній день вважається найефективнішою у світі. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Сергій Грабський, полковник та військовий експерт.

Унікальність української системи полягає в її трирівневій структурі, що дозволяє досягати надзвичайно високих показників ефективності.

За оцінками експертів, середня ефективність української системи ППО перевищує 50%. Цей показник є вражаючим, особливо якщо врахувати, що при плануванні військових операцій ефективність ППО на рівні 25% традиційно вважалася значним досягненням.

Такі високі показники свідчать про суттєвий технологічний та стратегічний прогрес України у сфері протиповітряної оборони. 

"При плануванні військових операцій ефективність системи ППО у 25% загалом вважалася вже досить значним показником", - додав він.

Нагадаємо, ситуація на південних напрямках фронту загострюється після нетривалого періоду відносного спокою. Речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі "Ми-Україна" зазначив, що інтенсивність ворожих штурмів та обстрілів поступово повертається до попередніх показників.

Як писали "Ми-Україна" раніше, упродовж доби загарбники 324 рази вдарили по Запорізькій області, під ворожим вогнем перебували вісім населених пунктів. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

 

Головне