Україна хоче реструктурувати держборг до дедлайну і може включити в угоду ВВП-варанти

Україна хоче реструктурувати держборг до дедлайну і може включити в угоду ВВП-варанти

Україна повідомила інвесторам, що розраховує реструктурувати близько 20 мільярдів доларів міжнародного боргу до 1 серпня 2024 року, щоб зберегти доступ до міжнародних ринків і задовільнити вимоги Міжнародного валютного фонду. Про це повідомили два джерела Reuters.

Зовнішні фінансові зобов'язання України включають дві ключові складові:

  • Несплачена заборгованість за випущеними міжнародними облігаціями становить 19,7 мільярдів доларів.
  • Борг за ВВП-варантами сягає 2,6 мільярдів доларів.
  • Сумарно ці неврегульовані боргові зобов'язання України перед зовнішніми кредиторами складають 22,3 мільярдів доларів.

Уряд хоче застосувати надзвичайне законодавство, щоб обмежити приплив мігрантів і домогтися виходу з міграційної політики Європейського Союзу.

Чотири коаліційні партії обрали премʼєр-міністром колишнього очільника Генеральної служби розвідки та безпеки Діка Схоофа, який не має партійної приналежності.

Нагадаємо, армія російської федерації вчергове масовано обстрілює Херсон, в результаті постраждали пʼять людей. Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

Як писали "Ми-Україна" раніше, відбулася телефонна бесіда між президентом України Володимиром Зеленським та екс-прем'єром Нідерландів Марком Рютте. Український лідер висловив свої вітання Рютте з нагоди його призначення на пост генерального секретар Північноатлантичного альянсу. Про це Зеленський повідомив у телеграм.

 

Головне