Україна й ОАЕ уклали угоду про зростання двосторонньої торгівлі

Україна й ОАЕ уклали угоду про зростання двосторонньої торгівлі

Україна й ОАЕ уклали економічну угоду, спрямовану на зростання двосторонньої торгівлі, що значно скоротилася порівняно з довоєнним рівнем. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Ненафтова торгівля між двома країнами минулого року сягнула 386 мільйонів доларів, до вторгнення кремля в Україну в лютому 2022 року вона становила більш ніж 800 мільйонів доларів, заявив в інтерв'ю Тані Аль-Зейуді, державний міністр зовнішньої торгівлі ОАЕ.

Підписання угоди знаменує собою завершення торговельного пакту, про який було оголошено два роки тому, і є частиною мети ОАЕ, спрямованої на розширення зовнішньої торгівлі з багатьма іншими країнами. 

"Україна є мостом для нашого експорту в Європу і важливим джерелом для нашого імпорту, пов'язаного з продовольчою безпекою", – сказав Аль-Зейуді в заяві. 

Нагадаємо, за останню добу ворог атакував енергетичний об'єкт на сході України, пошкоджено обладнання, відключалася повітряна лінія. Про це повідомило Міністерство енергетики.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Миколаївщині внаслідок російської атаки пошкоджене промислове підприємство. Про це повідомили у Миколаївській обласній державній адміністрації. 

Головне