Україна і Зеленський у набагато сильнішій позиції, ніж два місяці тому, - президент Фінляндії

Україна і Зеленський у набагато сильнішій позиції, ніж два місяці тому, - президент Фінляндії

Александр Стубб, президент Фінляндії, висловив думку про назрілу необхідність розпочати переговорний процес між Україною та росією. У розмові з виданням Le Monde він схвалив стратегію українського лідера Володимира Зеленського щодо залучення російської сторони до участі у другому саміті миру. На думку Стубба, такий крок є вдалим тактичним ходом у поточній ситуації.

Він наголосив, що український лідер з самого початку хотів взяти ініціативу в процесі переговорів на наступному саміті і зараз він “правильно розігрує карти”.

"Ми вже не в ситуації майже відчаю, в якій ми були навесні з блокуванням американської допомоги, труднощами Європи з доставкою техніки до Києва. російського прориву теж немає. росія, за нашою інформацією, не просувається, і її втрати ще більші, ніж раніше. Путін думав, що Захід втомиться від війни. Він думав, що може дочекатися американських виборів. Але він помилився", - зазначив Стубб.

Україна наразі перебуває у набагато сильнішій позиції, ніж два місяці тому. Сили оборони отримують обладнання та кошти, необхідні для утримання своїх позицій.

Нагадаємо, російська влада розгорнула кампанію з маніпулювання громадською думкою в США, орієнтуючись на вразливі верстви американського суспільства. Для розповсюдження неправдивої інформації щодо президентської гонки в Сполучених Штатах Кремль залучає комерційні PR-агентства, що базуються в росії. Про це повідомили у виданні Associated Press.

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупанти вдруге за день кинули в бій 57 одиниць бронетехніки, намагаючись прорвати оборону Таврійських десантників. Однак завдяки діям наших захисників, атака ворога була відбита з великими втратами для противника.

 

Головне