Україна і Словаччина планують обмінюватися даними про правопорушників для протидії незаконній міграції

Україна і Словаччина планують обмінюватися даними про правопорушників для протидії незаконній міграції

Україна та Словаччина невдовзі можуть почати обмінюватися даними про правопорушників. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко за підсумками зустрічі зі своїм словацьким колегою Матушем Шутай Ештоком.

Як розповів очільник українського МВС, 7 жовтня він провів консультації з міністром внутрішніх справ Словацької Республіки.

“У фокусі уваги - питання безпеки на спільному кордоні та міграційна політика. Зі Словаччиною ми маємо майже 98 км спільного кордону, який потребує посиленої уваги обох сторін.

Обговорили заходи протидії незаконному перетину кордону. Найближчим часом плануємо українсько-словацькі навчання прикордонників, поліцейських та міграційників щодо протидії нелегальній міграції. Крім того, домовилися про відпрацювання механізму обміну даними про осіб правопорушників, а також про спільне патрулювання на проблемних ділянках кордону”, - зазначив Клименко.

За підсумками перемовин сторони підписали Імплементаційний протокол про виконання Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб. Підписання цього документу, наголосили у МВС України, є продовженням співпраці між Києвом та Брюсселем у цій сфері, яка розпочалася ще у  2007 році. 

“Пріоритетом для нас в цьому процесі, безумовно, залишатиметься дотримання чинних міжнародних зобов'язань. Протокол визначає, які органи відповідатимуть за здійснення реадмісії в Україні та Словаччині, через які пункти пропуску це відбуватиметься, а також описує, як подавати відповідні запити. Вдячний партнерам за допомогу в зміцненні безпеки наших кордонів”, - прокоментував підписання документа Ігор Клименко.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, Україна планує запустити спільне зі Словаччиною виробництво машин з розмінування. Про це йшлося під час зустрічі у понеділок, 7 жовтня, прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та очільника словацького уряду Роберта Фіцо.

Головне