Україна і Чехія спільно вироблятимуть артилерійські снаряди калібру 155 мм

Україна і Чехія спільно вироблятимуть артилерійські снаряди калібру 155 мм

Українська компанія "Українська Бронетехніка" та чеський виробник зброї Czechoslovak Group (CSG) уклали угоду про спільне виробництво артилерійських боєприпасів в Україні. Про це повідомляється на офіційному сайті CSG.

Виробництво 155-мм снарядів та інших боєприпасів великого калібру планується розпочати у 2025 році. Угода підписана 2 жовтня 2024 року під час Міжнародного форуму оборонної промисловості в Києві.

CSG надасть необхідні технології та допомогу для налагодження виробництва в Україні. Планується виробити 100 тисяч одиниць боєприпасів у 2025 році, збільшивши обсяг до понад 300 тисяч у 2026 році. Виробництво відбуватиметься як в Україні, так і в Чехії, що дозволить збільшити обсяги та знизити ціни.

Річард Кубена, комерційний директор CSG Defence, підкреслив важливість локалізації виробництва військової техніки в Україні. Ця ініціатива базується на ідеї власника CSG Міхала Стрнада про перенесення виробництва.

Співпраця між українським та чеським виробниками має стратегічне значення для посилення обороноздатності України та розвитку вітчизняного військово-промислового комплексу.

Нагадаємо, армія рф продовжує бити по Херсонщині. Минулої доби під ворожим вогнем опинилися 14 населених пунктів області, повідомив голова Херсонської ОДА Олександр Прокудін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за минулу добу на російсько-українському фронті відбулося 142 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні.

Головне