Україна готова обмежити свою торгівлю з ЄС, але є умови

Україна готова обмежити свою торгівлю з ЄС, але є умови

Україна готова укласти угоду про обмеження своєї торгівлі з Європейським Союзом в обмін на вирішення конфлікту з Польщею, але це повинно відбутися за певних умов.

Заступник міністра економіки та торговельний представник України Тарас Качка повідомив, що Україна готова прийняти обмеження у торгівлі з ЄС, щоб зменшити напругу в політичних відносинах з Польщею.

Одночасно Київ закликає ЄС заборонити імпорт сільськогосподарської продукції з росії, яка надходить через Білорусь та країни Балтії.

Можливо, такий управлений підхід до торговельних потоків між Україною та ЄС на перехідний період може сприяти зменшенню напруженості. Щодо ситуації з пшеницею, Качка вказав, що проблема полягає не в Україні, а в рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справедливість без кордонів: виклик МКС російській безкарності в Україні

Україна підтримує нові заходи, запропоновані Брюсселем, такі як обмеження на імпорт яєць, птиці та цукру, а також можливість для деяких країн закрити ринки для українського зерна, за винятком транзиту.

Нещодавно Україна погодилася на перенаправлення експорту кукурудзи до Італії та Іспанії через Чорне море, а не через суходільний маршрут через сусідні країни, щоб знизити напруженість.

"Ми добровільно припинили дозвіл на експорт кукурудзи до всіх п’яти сусідніх держав-членів. Незважаючи на це, ми експортували ще один новий рекорд – 15 млн тонн кукурудзи в календарному 2023 році. Тож у нас великий попит в інших країнах. Україна заповнила прогалини у виробництві ЄС", - зазначив Качка.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ не дала втекти у Придністров’я російському агенту, який шпигував за ЗСУ.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.