Україна евакуювала з ТОТ Криму 77-річну жінку

Україна евакуювала з ТОТ Криму 77-річну жінку

Україні вдалося евакуювати 77-річну жінку з тимчасово окупованого Криму, яка потребувала медичної допомоги.

Про це повідомив омбудсман Дмитро Лубінець.

"Офіс Омбудсмана активно реагує на звернення громадян, які опинилися в скрутних обставинах на ТОТ, надаючи необхідну підтримку та сприяючи їхньому поверненню. Цього разу допомога була надана 77-річній жінці", - сказав омбудсман.

Через похилий вік і стан здоров'я українка потребувала постійного медичного догляду, який в Криму не могли забезпечити. Протягом тривалого часу їй допомагали небайдужі люди, але після чергового тривалого перебування в лікарні виникла необхідність у терміновій евакуації. Родичі жінки звернулися до Офісу омбудсмана за допомогою.

"Спільними зусиллями нашої інституції та партнерських організацій були вжиті всі необхідні заходи, зокрема підготовлені документи для організації евакуації. Також жінка була забезпечена медичним супроводом на всьому шляху: поряд з нею постійно перебував медпрацівник, а після перетину кордону на неї чекала швидка. Медичний персонал оглянув її та супроводив до міста Ужгород, де вона возз'єдналася з сім’єю", - додав Лубінець.

Медичний персонал оглянув жінку та супроводив її до міста Ужгород, де на неї чекала родина.

Як писав "Ми-Україна" раніше, протягом останнього тижня з Куп’янська було евакуйовано понад 800 осіб через постійні обстріли окупаційних російських військ.

Головне