Україна достроково завершила ремонт атомного блока та підключила до енергосистеми

Україна достроково завершила ремонт атомного блока та підключила до енергосистеми

Після завершення планового ремонту та заміни ядерного палива до енергосистеми України було підключено ще один атомний блок. Це забезпечить додаткові 1000 МВт потужності та допоможе уникнути обмежень електропостачання для споживачів.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України. 

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що енергетики здійснили дострокове підключення атомного блоку з дотриманням усіх безпекових норм. Це підключення сприятиме збалансуванню енергосистеми країни та зменшенню ймовірності обмежень у постачанні електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Критично важлива: як атомна енергетика допоможе Україні протриматися без відключень 

Атомна генерація залишається основою енергетичної стабільності та незалежності України, забезпечуючи близько 60% від загального споживання електроенергії. 

“Наприкінці липня атомники змогли на два тижні раніше запланованих термінів завершити ремонти двох атомних блоків і підключити їх до енергосистеми. Це мало суттєвий позитивний вплив на зменшення наявного дефіциту в енергосистемі”, - йдеться у повідомленні.

Як писали “Ми-Україна” раніше, зниження температури в західних, північних та центральних регіонах України призвело до зменшення споживання електроенергії.

Головне