Україна домовилася з росією про відвідання сотень військовополонених до кінця року

Україна домовилася з росією про відвідання сотень військовополонених до кінця року

Україна досягла домовленостей з рф щодо відвідання сотень військовополонених до кінця поточного року. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, є домовленість про те, що до кінця цього року вдасться відвідати близько 400 українських військовополонених. Як наголосив Лубінець, Україна зможе мати "хоч якийсь доступ" до своїх громадян.

"У нас є домовленість з росією, що до кінця цього року відбудеться ще три відвідування військовополонених", - розповів омбудсмен.

Нагадаємо, 30 листопада у росії омбудсмен відвідала 119 українських захисників, що перебувають у полоні окупантів. Українська сторона, зі свого боку, також відвідала таку ж кількість військовополонених рф. Росіяни навіть дозволили українським полоненим поспілкуватися з рідними. Водночас російські полонені підтвердили, що Україна дотримується Женевських конвенцій.

Як повідомляли "Ми-Україна", представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко пояснив, чому росія призупинила обміни полоненими. Таким чином окупанти намагаються вплинути на українське суспільство.

Головне