Україна домовилась із власниками єврооблігацій про реструктуризацію боргу, — Шмигаль

Україна домовилась із власниками єврооблігацій про реструктуризацію боргу, — Шмигаль

На закритих переговорах у липні українські представники досягли згоди з Комітетом власників єврооблігацій України щодо реструктуризації заборгованості, ця домовленість дозволить Україні запобігти настанню дефолту. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Сьогодні ми досягли принципових домовленостей з Комітетом власників єврооблігацій України. Це важливий етап процесу реструктуризації боргу, що дозволить зекономити 11,4 мільярдів доларів на його обслуговуванні протягом наступних трьох років та 22,75 мільярди — до 2033 року", — повідомив прем'єр-міністр України.

За словами Шмигаля, це дозволить зекономити 11,4 мільярдів доларів на обслуговуванні боргу протягом наступних трьох років та 22,75 мільярди — до 2033 року.

"Таким чином ми зможемо вивільнити ресурси на нагальні потреби: нашу оборону, соціальний захист та відновлення", — пише прем’єр.

Досягнута домовленість про реструктуризацію передбачає обмін поточних єврооблігацій на новий пакет із початковим зменшенням номінальної вартості боргу на 37% та скороченням чистої приведеної вартості приблизно на 60%.

Після реструктуризації термін погашення єврооблігацій буде подовжено, з першим платежем у розмірі 1,172 мільярд доларів, запланованим на 2029 рік.

Нагадаємо, під час двосторонньої зустрічі керівники зовнішньополітичних відомств України та Китаю, Дмитро Кулеба та Ван Ї, обговорили можливості досягнення справедливого та тривалого миру на українській території. Про це повідомили в МЗС України.

Як писали "Ми-Укрїна" раніше, ФСБ росії висунула звинувачення проти Романа Машовця, заступника керівника Офісу президента України, у нібито організації терористичного акту на території анексованого Криму в 2023 році. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на ЦОС ФСБ.


 

Головне