Україна чи росія: Калашніков розповів, у кого перевага в дронах та артилерії

Україна чи росія: Калашніков розповів, у кого перевага в дронах та артилерії

Росія у три рази переважає Україну в артилерійських пострілах, проте по FPV-дронам не можна сказати, що противник сильно випереджає. 

Про це повідомив офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі "Ми-Україна".

"Якщо взяти по артилерійським пострілам, то ворог переважає 1:3. Якщо взяти по FPV-дронам, то сказати, що ворог аж настільки нас переважає – не можна. В цьому випадку у нього дуже багато новітнього озброєння, однак і у нас є значна кількість FPV-дронів різного призначення, які також ми використовуємо. Якщо брати за вогневим ураженням, то саме FPV-рони "камікадзе" та зі "скидами" сьогодні на нашому відтінку тримають друге місце за кількістю вогневого ураження та безпосередньо знищеного озброєння і особового складу ворога", - пояснив він.

Калашніков також розповів про вплив спеки на боєздатність військових.

"Набагато важче вести в таких умовах бій. Потрібна велика кількість води. Це дає можливість організму бути більш витривалим. Саме це необхідно нашим хлопцям на тих позиціях, які штурмують росіяни, де є проблеми з логістикою, куди важче добратися", - зазначив військовий.

Як писав "Ми-Україна" раніше, супутники зафіксували наслідки удару ЗСУ по порту "Кавказ" та порому "Конро Трейдер".

Головне