Україна буде в НАТО, але ми не можемо чекати ще 75 років, - Кулеба

Україна буде в НАТО, але ми не можемо чекати ще 75 років, - Кулеба

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що обіцянка щодо членства України в НАТО повинна бути виконана в осяжному майбутньому, а не через 75 років, як це було виміряно до цього.

Про це він сказав в ефірі CNN. 

“Ми будемо раді, коли Україна стане членом НАТО. Обіцянка цього буде виконана. Останні дні принесли дуже обнадійливі сигнали, що шлях до членства є незворотнім. Проте ми не можемо чекати ще 75 років на вступ України. Це має відбутися раніше, а не пізніше, оскільки це єдиний шлях до забезпечення стратегічної безпеки та стабільності у Євроатлантичному регіоні”, - сказав Кулеба

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки саміту НАТО у Вашингтоні для України: що нам пообіцяли союзники

Також він зазначив, що на саміті НАТО в Вашингтоні Україна отримала обіцянки щодо додаткової військової допомоги, зокрема у сфері протиповітряної оборони, і підтвердження союзниками, що шлях України до блоку є незворотнім.

Нагадаємо, Папуа-Нової Гвінеї приєдналась до комюніке першого Саміту миру, організованого за участі 92 країн і спрямованого на зміцнення миротворчих зусиль та поваги до міжнародного права. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський прибуде в аеропорт Шеннон, де зустрінеться з прем’єр-міністром Ірландії Таосічем Саймоном Харрісом.

Головне