Україна бере участь в серії морських навчань, які присвячені протимінній діяльності - Плетенчук

Україна бере участь в серії морських навчань, які присвячені протимінній діяльності - Плетенчук

Україна є активним учасником низки міжнародних морських навчань, головною метою яких є вдосконалення навичок з виявлення та знешкодження мін у водному середовищі. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук відзначив, що навчання "Sea Breeze-2024" будуть не єдиними, які заплановані на цей рік, і в яких братиме участь наша країна.

"Протимінна тематика залишається для нас основною - адже поза межами нашої акваторії перебувають протимінні кораблі, на яких вже проходять службу українські моряки. Вони мають пройти відповідне оцінювання щодо сумісності, для того, щоб в подальшому виконувати спільні завдання. Так, зараз для нас Чорне море закрите, але підготовка екіпажів - це роки", - відзначив Плетенчук.

Нагадаємо, поточна ситуація на білоруському напрямку не викликає серйозних побоювань. Розвідувальні дані свідчать, що російські збройні формування на території Білорусі не мають достатньої чисельності та оснащення для проведення великомасштабних військових операцій. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, поточна ситуація на білоруському напрямку не викликає серйозних побоювань. Розвідувальні дані свідчать, що російські збройні формування на території Білорусі не мають достатньої чисельності та оснащення для проведення великомасштабних військових операцій. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Головне