Ukraine Facility: Україна отримала ще €1,5 млрд за програмою

Ukraine Facility: Україна отримала ще €1,5 млрд за програмою

Фінансування за програмою Ukraine Facility триває і услід за першим березневим траншем Україна у квітні отримала ще один - у сумі 1,5 млрд євро. Про це повідомили у Єврокомісії. 

"Україна несе важкий тягар за всіх нас. Надаємо додаткові 1,5 млрд євро в межах механізму Ukraine Facility. Це вкрай важливо, аби держава працювала, а послуги надавались, поки країна дає відсіч агресору. Європа залишається єдиною та рішучою", - написала президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн.

В Мінекономіки перерахування коштів підтвердили. 

"У межах програми Україна отримала вже 6 млрд євро у березні та квітні цього року. Коли План для Ukraine Facility буде затверджено Євросоюзом, ми отримаємо наступний платіж у розмірі 1,89 млрд євро попереднього фінансування в червні, а також 4,11 млрд євро і 4 млрд євро в рамках програми у вересні та листопаді", - роз'яснила очільниця відомства Юлія Свириденко.

Як відомо, фінансова програма ЄС Ukraine Facility складається з трьох базових та важливих для нас елементів - це бюджетна підтримка, інвестиційна підтримка та технічна допомога. По кожному з них Україна буде регулярно звітувати - щонайменше кожного кварталу".

Член комітету з питань фінансів та митної політики Олексій Леонов раніше розповідав, що до остаточного затвердження плану дій Україна зможе в цілому отримати майже 9 млрд євро допомоги з 50 млрд, передбачених програмою. І вказаного обсягу 1 млрд євро буде спрямований на підтримку регіональних потреб на відновлення країни та продовження підтримки політики децентралізації; ще 1 млрд євро буде зарезервований на підтримку малих та середніх підприємств, а майже 7 млрд євро підуть на підтримку інвестицій в Україну, що буде сприяти економічному відновленню та зростанню. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс повідомив, що розмір наступного після квітня траншу макрофінансової допомоги для України може складати 1,9 мільярдів євро.

Головне