Ухвалено План заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні

Ухвалено План заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні

Кабінет Міністрів України в середу,  26 квітня,  ухвалив План заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Про це повідомляє прес-службв Кабінету міністрів.

Відомо, План передбачає реалізацію 15 міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади 472 заходу зі створення безбар’єрного простору.

“Ціль відновлення України - не тільки відбудувати зруйноване, але й створити якісно нову інфраструктуру, яка буде інклюзивною для різних груп населення. Тому однією з вимог до будь-якого проєкту відбудови стане відповідність стандартам безбар’єрності. Наша проміжна мета - 100-відсоткова відповідність відновленої інфраструктури стандартам безбар’єрного простору вже до 2024 року”, - йдеться в повідомленні.

Кабмін продовжує роботу над удосконаленням державних будівельних норм в частині безбар’єрності. Дотримання її принципів є одним із основних елементів реформи містобудування.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков подякував Олені Зеленській за рішення побудови безбар’єрного простору

“Дякую команді Першій Леді Олені Зеленській та її команді за лідерство у просування ідей побудови безбар’єрного простору. Впевнений, що спільно зможемо на практиці переосмислити українську інфраструктуру з урахуванням потреб максимальної кількості різних груп населення”, - зазначив він.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Президент України Володимир Зеленський розповів, що від початку повномасштабного вторгнення з полону вдалося повернути 238 людей, у тому числі 140 цивільних осіб. 

Головне