Угорщина пояснила своє рішення зняти вето на початок переговорів України про вступ до ЄС

Угорщина пояснила своє рішення зняти вето на початок переговорів України про вступ до ЄС

Угорщина вирішила зняти вето на початок переговорів України про вступ до ЄС, оскільки домоглась включення усіх своїх умов у переговорні рамки. Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто.

За його словами, члени ЄС мали "запеклі дискусії" щодо умов Угорщини, однак згодом все ж погодилися внести до переговорних рамках для України усі вимоги Будапешта, зокрема щодо дотримання прав нацменшин.

"Деякі держави-члени не хотіли чути про цю умову, але ми чітко дали зрозуміти, що наполягаємо на відновленні прав меншин зберігати свою національну ідентичність, користуватися рідною мовою та навчатися рідною мовою", - заявив очільник угорського зовнішньополітичного відомства.

Водночас Сіярто наголосив, що відповідно до вимог Угорщини Україна "повинна повернути угорцям Закарпаття права, які відібрали у них за останні роки".

Нагадаємо, напередодні постійні представники держав-членів ЄС погодили переговорні рамки щодо вступу України та Молдови.

Як повідомляли "Ми-Україна", Рада Європейського Союзу схвалила продовження тимчасового захисту для українських біженців, ідеться в заяві на сайті Ради Європейського Союзу.

Головне