Угорщина не погодиться на санкції проти російського газу, нафти і атому

Угорщина не погодиться на санкції проти російського газу, нафти і атому

28 жовтня голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна не погодиться на погодження 12-го пакету санкцій ЄС проти рф, якщо до нього увійдуть газова, нафтова і атомна сфери російської промисловості. Про це повідомляє російське ЗМІ.

"Я можу вам сказати точно: якщо в наступному пакеті буде щось, що суперечить нашим національним інтересам, ми точно не погодимося на його прийняття. Червона лінія для нас очевидно стосується енергетики, газу, нафти, атомної енергії та будь-яких інших аспектів, які можуть завдати шкоди нашій державній економіці", - заявив голова угорського міністерства закордонних справ Петер Сійярто.

Він вважає, що санкційна політика проти рф не працює, втім вона може вдарити по росії і завдати шкоди, але це дуже шкодитиме європейській економіці й країнам. Сійярто також додав, що не бачить сенсу продовжувати санкції проти росії, тому що вони нібито завдають більшої шкоди тим, хто їх запроваджує.

За його словами, Угорщина не допустила включити до списків санкцій ЄС віцепрем'єра рф Дениса Мантурова, "тому що він дуже допоміг Угорщині".

Як пиисали "Ми-Україна" раніше, колишній прем’єр-міністр Великої Британії і ексдепутат Палати громад Борис Джонсон заявив, що буде працювати телеведучим та оглядачем авторської політичної програми на телеканалі GB News.

Головне