"Угорщина б не оборонялася": Орбан заперечив слова свого помічника

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав помилкою слова Балаша Орбана про те, що Угорщина, імовірно, не стала б захищатися в разі російської агресії, враховуючи революцію 1956 року.

Про це повідомило видання Reuters.

Головний радник прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана викликав обурення, заявивши, що для Угорщини було б краще, якби вона не чинила опору радянському вторгненню в 1956 році. Водночас він критично висловився про сьогоднішні зусилля України у протистоянні російським військам.

Віктор Орбан назвав "неоднозначні" висловлювання свого радника помилковими. Водночас він засудив їх, назвавши "зрадницькими".

"Зараз мій політичний директор зробив двозначну заяву, що є помилкою, оскільки наша спільнота стоїть на основі революції 1956 року, виросла з неї", - сказав Орбан.

Він додав, що, як і раніше, Угорщина завжди захищатиме себе.

Нагадаємо, Балаш Орбан, помічник прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, викликав обурення своєю заявою щодо гіпотетичного російського вторгнення в Угорщину.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна вже у 2025 році може стикатися з викликами щодо отримання обіцяної військової допомоги від західних союзників через фінансові труднощі в Європі. Зокрема ризики блокування угод Угорщиною та скорочення бюджетів в Німеччині, Франції, Італії та Великобританії.

Головне