Угорщина планує ратифікувати вступ Швеції в НАТО восени

Угорщина планує ратифікувати вступ Швеції в НАТО восени

Угорщина може ратифікувати заявку Швеції на вступ до НАТО восени. Про це повідомив голова комітету закордонних справ угорського парламенту Жолт Немет, передає Reuters.

За його словами, рішення Туреччини підтримати заявку Швеції відкрило двері для зміцнення Альянсу в момент необхідності. Він зауважив, що турецький президент Таїп Ердоган не скерує протокол про ратифікацію членства Швеції в НАТО до парламенту, поки той не відновить свою роботу восени.

"Немає необхідності скликати позачергову сесію парламенту раніше, щоб затвердити це рішення, оскільки схвалення Туреччини надійде пізніше. Ми приступимо до роботи в середині вересня, — додав Немет.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Швеція виконала всі свої зобов’язання перед Туреччиною, потрібні для вступу країни до складу Північноатлантичного альянсу.

“Ми обговорили якнайшвидший вступ Швеції до НАТО. Швеція зробила величезні кроки, щоб задовольнити вимоги Туреччини, та повністю виконала свою відповідальність перед Туреччиною, щоб вступити у НАТО”, – заявив високопосадовець.

Раніше президент США Джо Байден поговорив з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом по телефону. Американський лідер заявив, що хоче, аби Анкара відмовилася від своїх заперечень про вступ Швеції до НАТО.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни атакували Україну 17 ударними безпілотниками Shahed вночі 17 липня. Сили протиповітряної оборони збили 16 з них.

Головне