Удари по Сумщині, Чернігівщині, Харківщині, бої на Луганщині: як пройшла ніч у областях

Удари по Сумщині, Чернігівщині, Харківщині, бої на Луганщині: як пройшла ніч у областях

Вночі, 5 липня, окупаційна армія рф завдала чергових ударів по території України. Окупанти вели обстріли по всій лінії фронту та на прикордонних територіях. Про це 5 липня повідомляють обласні державні адміністрації у ранковому зведенні.

На Сумщині вночі та вранці російські війська здійснили п'ять обстрілів, зафіксовано 27 вибухів.

"Обстріляно три територіальні громади — Білопільську, Краснопільську, Миропільську. Попередньо — без наслідків", — розповіли в ОВА.

У Краснопільській громаді внаслідок одного з обстрілів пошкоджено три приватних будинки.

У Миропільській громаді пошкоджено приватну господарчу споруду, приміщення ліцею. Також росіяни били з артилерії, зафіксовано 18 вибухів. Унаслідок обстрілів пошкоджено два приватних будинки та будівля колишньої ферми.

На Харківщині протягом доби по області окупанти наносили ракетні та артилерійські удари.

"Противник завдав ракетного удару по місту Первомайський та селищу Білий Колодязь. 3 мінометів та артилерії обстріляв прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп’янського та Ізюмського районів, зокрема: у м. Вовчанськ, с. Уди, с. Курилівка, с. Білий Колодязь, смт Козача Лопань, с. Одноробівка, с. Охрімівка, с. Землянки, с. Одрадне, с. Новомлинськ, смт Дворічна, с. Западне, с. Мастівка та с. Кислівка", — повідомили в ОВА.

На Луганщині минулої доби російські збройні формування намагалися наступати південніше Новоселівського.

"За підтримки авіації противник робив спроби витіснити наші війська із займаних позицій західніше Нововодяного та південніше Діброви, але успіху не мав", — зазначили в ОВА.

На Чернігівщині за добу зафіксовано шість обстрілів із мінометів та артилерії, по Корюківському та Новгород-Сіверському районах. Всього — 77 вибухів. Минулося без жертв та руйнувань.


Як повідомляли “Ми-Україна”, російські окупаційні війська у вівторок, 4 липня, обстріляли Первомайський Харківської області.

Головне