Удари ЗСУ скоротили нафтопереробні потужності рф, - британська розвідка

Удари ЗСУ скоротили нафтопереробні потужності рф, - британська розвідка

Удари ЗСУ скоротили нафтопереробні потужності рф. Про це повідомила британська розвідка.

У звіті йде мова про атаки українських безпілотників по об'єктах у рф, зокрема, по нафтопереробних підприємствах. Аналітики нагадали, що 1 березня 2024 року рф на 6 місяців запровадила заборону на експорт бензину "для стабілізації цін на внутрішньому ринку на тлі зростання попиту".

Це нібито дасть можливість провести ремонт на НПЗ. Однак, вказують у розвідці Британії, на ремонт знадобиться значно більше часу через санкції на необхідні компоненти.

"Заборона експорту зменшить тиск на постачання та дозволить росії провести ремонт на своїх НПЗ", – йдеться в огляді.

Наголощують, що ремонт, швидше за все, займе більше часу, ніж зазвичай, оскільки західні санкції перешкоджають імпорту до рф деяких необхідних компонентів.

"Російський уряд буде особливо чутливим до зростання цін на бензин та інші товари повсякденного вжитку напередодні президентських виборів (Влолодимира Путіна) 15-17 березня", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, внаслідок ранкового удару росіян по Червоногригорівській громаді на Нікопольщині, загинув 16-річний юнак, також у важкому стані 22-річний хлопець. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна змогла перехопити ініціативу у Чорному морі. Речник ВМС України Дмитро Плетенчук повідомив, що сьогодні Україна встановлює свої умови ведення бойових дій у Чорному морі.

 

Головне