Удари ЗСУ по росії допомогли зменшити обстріли Харкова, - Терехов 

Удари ЗСУ по росії допомогли зменшити обстріли Харкова, - Терехов 

Ракетні удари української армії по російських позиціях запуску ракет допомогли скоротити кількість обстрілів обласного центру, який надпотужно обстрілювався ворогом у травні. Про це в коментарі Reuters повідомив харківський міський голова Ігор Терехов.

Його заява була зроблена після того, як наприкінці минулого місяця президент США Джо Байден схвалив використання американської зброї для ураження цілей на території рф, які використовувалися для нападу на Харків.

Попри те, що ракетні удари та атаки безпілотників тривають, Терехов зазначив, що ці зміни допомогли принести відносний "спокій".

"Це допомогло...Тому, можливо, в Харкові... цей період... затишшя останні пару тижнів... що не було таких великих страйків, як це було, наприклад, у травні", - зазначив він. 

Упродовж минулого місяця повітряна тривога в Харкові лунала 500 годин.

Міський голова Харкова, перебуваючи на Конференції з відновлення України в Німеччині, розповів, що до міста вже прибули близько 11 500 осіб з регіонів, які зазнавали активних бомбардувань. Терехов також наголосив на необхідності західних систем ППО для захисту Харкова.

"Дуже важливо мати зброю вчасно. Дуже важливо мати цю зброю, особливо багатоцільову повітряну систему", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден заборонив Україні бити американською зброєю по Москві та Кремлю

Як писав "Ми-Україна" раніше, на початку червня Ігор Терехов вкотре наголосив на тому, що Харків може стати другим Алеппо. За його словами, місто перебуває під постійними атаками ворога, тому потребує найсучаснішого захисту та систем протиповітряної оборони.

Головне