Удари по енергетиці - експерт пояснив, чому рф їх поновила саме зараз

Удари по енергетиці - експерт пояснив, чому рф їх поновила саме зараз

Те, що росіяни активізувались з ударами по українській енергетичній системі зараз пояснюється емоційної складовою через неможливість протидіяти ударам ЗСУ по НПЗ та рейду російських добровольців на території рф. Таку думку в ефірі марафону "Єдині новини" висловив військовий експерт Петро Черник.

"Росіяни зараз зазнають неймовірної атаки, котра називається атакою по їхній нафтопереробній галузі. Це дуже серйозно, це щось безпрецедентне. Вони не можуть впоратися з дрібненьким російським добровольчим корпусом, який дошкуляє їм по кордонах і за принципом перемикання уваги і відволікання своєї біомаси від цих невдач вони і вдаються до чогось подібного", - пояснив він.

Черник наголосив на тому, що такі удари безперечно триватимуть і надалі. Проте він закликав українців бути більш розсудливими та не нагнітати зайвої паніки. Експерт нагадав, що нинішні атаки є неспівмірним з тими, які відбувались торік та у 2022 році. 

"Не скасовуємо загрози, але менше нагнітаємо страх, ніж вартує це робити", - підсумував він.

Нагадаємо, військовослужбовці рф 25 березня вночі здійснили удар по Одесі із застосуванням дронів-камікадзе. Прилетіло по одному з місцевих об'єктів енергетичної інфраструктури, частина обласного центру залишилась знеструмленою, міський електротранспорт не курсує. Постраждав також об'єкт енергосистеми в Миколаївському районі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Харкові знову працює метрополітен, рух вдалося відновити 25 березня. Підземка в обласному центрі перейшла в режим роботи в якості укриття 22 березня, коли росіяни масовано обстріляли енергетичну інфраструктуру міста ракетами. 

Головне