Удар по стадіону у Харкові: Євлаш пояснив, чому радари не зафіксували загрозу

Удар по стадіону у Харкові: Євлаш пояснив, чому радари не зафіксували загрозу

Російський удар по Харкову 8 травня, внаслідок якого серйозних поранень зазнали троє дітей, був здійснений поки що невстановленим типом озброєння. Над його ідентифікацією ще працюють фахівці, розповів речник командування Повітряних сил ЗС України Ілля Євлаш. 

Того дня, за даними Офісу генпрокурора, повітряної тривоги оголошено не було, а радари не зафіксували засоби повітряного нападу.

"Харків, на жаль, знаходиться дуже близько до кордону з рф і дуже мало часу залишається на виявлення та знешкодження повітряних загроз. Зокрема росіяни б'ють зенітними ракетними комплексами С-300, які використовують як артилерію великого радіусу дії. І звісно що намагаються приховувати свої комплекси аби непомітно вдарити по нашому місту... Наразі встановлюється саме тип, наші партнери з Науково-дослідницького центру мають встановити офіційно, що саме це була за зброя і лише тоді вже напевне сказати, якого типу це були боєзаряди", - зазначив Євлаш.

Нагадаємо, російська армія посеред біла дня 8 травня завдала удару по житловому масиву Салтівського району. Ворожий снаряд поцілив по стадіону, де на ту мить грались діти. Трьох хлопчиків з важкими пораненнями було ушпиталено. Поранень зазнала також восьмирічна дівчинка, у неї діагностували черепно-мозкову травму.

Речник прокуратури Харківської області Дмитро Мусієнко тоді зазначив, що у росіян є такі ракети, які рухаються на наднизьких висотах та їх не завжди видно на радарах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цієї ночі окупанти вдарили по Харкову з С-300. У трьох будинках виникла пожежа, є двоє поранених. 

Головне