Удар по "Охматдиту" прийшовся по відділенню діалізу, попередньо, є жертви, - голова МОЗ

Удар по

Ранкова атака на "Охматдит" у Києві призвела до суттєвих руйнувань медичного закладу, заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, удар по дитячій лікарні прийшовся на корпус, де діти отримували діаліз. 

"Жертви, на жаль, є, за попередньою інформацією. Не все зі зв'язком добре, можливо і не буде. Це токсикологічний корпус, де діти отримувапи діаліз, тобто працювала штучна нирка", - зазначив очільник МОЗ.

Руйнувань також зазнали критично важливі відділення закладу.

"Пошкоджена реанімаційні, операційні, онкологічне відділення, в яких були чисті кімнати, які мали певне повітря", - уточнив Ляшко.

Міністр наголосив, що першочерговим завданням є евакуація пацієнтів до місць, де є доступ до апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) та кисню. Це критично важливо для збереження життя дітей, які залежать від цього обладнання.

На місці продовжують працювати рятувальники, які розбирають завали та шукають можливих постраждалих. До них також долучились понад пів сотні небайдужих. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок ранкової атаки російських ракет по Києву загинуло сім людей та 25 постраждало. Росіяни також завдали ударів по Дніпру, Кривому Рогу та Донеччині, загалом загинуло близько 20 людей, поранено близько півсотні.

 

Головне