Удар по Одесі: Клименко назвав головну ціль окупантів

Удар по Одесі: Клименко назвав головну ціль окупантів

Росія вдарила Одесі 15 березня, запустивши дві балістичні ракети по місту. Голова МВС України Ігор Клименко зазначив, що ці атаки мали на меті саме цивільну інфраструктуру.

Про це він сказав під час свого візиту до Одеси.

Одну з ракет окупанти випустили, коли на місці першого прильоту вже працювали рятувальні служби. 

"Ворог прицільно вдарив саме по цивільній інфраструктурі: магазини, автосервіс, житлові будинки — ось що стало ціллю терористів. Але й на цьому росіяни не зупинились — цинічно завдали повторного удару", - заявив міністр.

Наразі відомо про понад 70 поранених людей, 21 особа загинула. Серед загиблих - рятувальники, правоохоронці, медичний персонал та звичайні перехожі.

"Відвідав поранених, їм надається необхідна медична допомога. Ще є люди з важкими травмами, лікарі борються за їхні життя. Крім того, працюють психологи та психіатри, щоб допомогти постраждалим пройти через цю травму. Ми зробимо усе, аби Росія понесла покарання за усі воєнні злочини у Міжнародному суді", — додав Ігор Клименко.

За його словами, наразі слідчі поліції та СБУ закінчують фіксацію цього злочину.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відреагував на російський удар по Одесі. Він зазначив, що вже розпорядився, аби обласна влада повною мірою підтримала всіх потерпілих та наголосив, що українські Сили оборони зроблять усе, щоб російські вбивці відчули нашу справедливу реакцію на черговий теракт, яки рф скоїла сьогодні в Одесі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Дональд Туск звернувся до спікера Палати представників США.

Головне