Удар по мосту у Затоці на Одещині: Братчук прокоментував відео з атакою 

Удар по мосту у Затоці на Одещині: Братчук прокоментував відео з атакою 

Відеозапис з кадрами нібито-то застосування російськими окупантами морських надводних дронів для завдання удару по мосту у Затоці на Одещині є черговим вкидання ворога. 

Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив речник оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук. 

"По ситуації в Затоці, то ми говоримо про інформаційні вкидання щодо Одеси та Одещини… Що стосується тих дронів, то треба дивитися звідки та інформація по мосту в Затоці - її виклала російська Telegram-помийка. На жаль, деякі наші канали та ЗМІ підхопили", - зазначив він. 

Водночас речник оперативного штабу Одеської ОВА додав, що теоретично загроза атак із застосуванням морських безпілотників з боку рф все ж є: "росія намагається такі дрони запускати, тобто намагається трошечки змінити свою тактику".

Братчук вчергове наголосив, що наразі шансів на висадку десанту в Одеській області у росіян немає. 

“Ризик висадки морського десанту завжди є до закінчення війни, але морського десанту сьогодні не буде. Чорне море стане для них мертвим. Умов для висадки десанту у ворога немає”, - підкреслив він.

11 лютого Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. В ході бесіди він поінформував колегу про “занепокоєння у звʼязку з використанням росією морських надводних дронів, що створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі”.

Нагадаємо, удар по мосту в Затоці стали активно обговорювати в мережі після того, як 10 лютого відповідне відео було опубліковано низкою Telegram-каналів. На ньому можна побачити, як морський безпілотник вибухнув біля однієї з опор розвідного мосту. 

Російське окупаційне військо і до цього намагалось атакувати міст у Затоці. Ворог тричі запускав по ньому крилаті ракети: раз - у квітні та двічі - у травні минулого року. Досягти бажаного окупантам не вдалося. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Українському центрі безпеки та співпраці переконані, що у росіян залишилася єдина перевага перед Збройними силами України – кількість людей. Це означає, що їх необхідно знищувати ще більше.

Головне