Удар по лікарні у секторі Гази: головне станом на зараз

Удар по лікарні у секторі Гази: головне станом на зараз

У лікарню Аль-Ахлі в секторі Гази влучила ракета, внаслідок удару загинули сотні людей. Палестинці вважають, що вибух стався через авіаудар з боку Ізраїлю. Проте, Армія оборони Ізраїлю відкинула ці звинувачення і звинуватила палестинське бойове угруповання у невдалому запуску ракети.

Що відомо станом на зараз:

  • У Йорданії скасували саміт президента США Джо Байдена, лідерів Єгипту та Палестинської автономії.
  • У пресслужбі Білого дому повідомили, що американський президент ухвалив таке рішення через оголошену жалобу президентом Палестини.
  • Вночі у багатьох країнах Близького Сходу пройшли масові протести мусульман. Люди штурмували посольства Ізраїлю та США.
  • У турецькому Стамбулі пропалестинські активісти вдерлися на територію ізраїльського консульства.
  • Мінфін США готується оголосити про нові санкції проти ХАМАС, - Axios.
  • ХАМАС готовий відпустити усіх цивільних заручників протягом години, якщо Ізраїль перестане завдавати ударів по Ґазі, - NBC News.

Представник ЦАХАЛ Даніель Хагарі стверджує, що смертельний вибух, який стався у секторі Газа, був результатом невдачі при запуску ракети терористичною організацією "Ісламський джихад". За даними розвідки, "Ісламський джихад" несе відповідальність за цей невдалий ракетний удар, який призвів до обстрілу лікарні в секторі Газа. Ця організація в секторі Газа проводить безладний обстріл території Ізраїлю.

Ця подія також спричинила масові протести в кількох країнах Близького Сходу, зокрема в Туреччині, Йорданії, Єгипті, Тунісі, Сирії, Ірані та інших.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЗСУ завдали 15 ударів по позиціях ворога та уразила три ЗРК.

Головне