Удар по кафе у Краматорську: навідник російської ракети отримав довічне ув'язнення

Удар по кафе у Краматорську: навідник російської ракети отримав довічне ув'язнення

Навідник російської ракети отримав довічне ув'язнення за допомогу, яку надав окупантам для удару по кафе у Краматорську влітку минулого року. Про це повідомили у Донецькій обласній прокуратурі.

Згідно з оприлюдненою інформацією, житель Краматорська 27 червня 2023 року навів російську ракету по закладу "RIA PIZZA", у якому перебували українські військові. Завербували росіяни чоловіка заздалегідь. 

"27 червня 2023 року до нього вчергове звернувся "начальник відділення розвідки командування вв мвс днр". Він поставив перед так званим агентом завдання щодо перевірки інформації про наявність українських військових у "RIA PIZZA" в м. Краматорську. 

Засуджений погодився на пропозицію. У центрі міста він помітив на парковці автівки з військовими номерами та самих військових у закладі харчування. Записав 2 відео, які одразу надіслав співрозмовнику. Через деякий час після відправки записів по цьому закладу "Іскандер M", внаслідок чого загинуло 13 людей та поранено 64", - повідомили у прокуратурі.

Прокурорам Донецької обласної прокуратури вдалося довести провину чоловіка у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). За рішенням суду, він довічно перебуватиме за ґратами. Також у нього конфіскують майно.

Доєднуйтесь до збору на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку: https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки: 5375 4112 1361 1622

Як повідомляли "Ми-Україна", поліція ідентифікувала понад 100 російських загарбників, які вчиняли воєнні злочини у Бучі, що на Київщині. 

Головне