Удар по "Ісламській державі": спільний рейд США та Іраку ліквідував 15 бойовиків

Удар по

Військові Збройних сил США та Іраку провели спільну операцію проти "Ісламської держави" (ІД) в пустелі Анбар, що на заході іракської території.  

Як пише The Guardian, внаслідок рейду було ліквідовано щонайменше 15 бойовиків, а семеро американських військовослужбовців зазнали поранень.

За даними Центрального командування збройних сил США, бойовики були озброєні стрілецькою зброєю, гранатами та поясами з вибухівкою. Метою операції було підірвати здатність ІД планувати та проводити атаки проти мирних жителів Іраку, громадян США та їхніх союзників.

Іракські військові повідомили, що серед убитих були ключові лідери ІД, хоча їхні особи не розкриваються. Було знищено укриття, зброю та матеріально-технічне забезпечення бойовиків, а також вилучено важливі документи та засоби зв'язку.

Представник Пентагону, який побажав залишитися анонімним, уточнив, що деякі американські військовослужбовці отримали поранення, а двоє інших травмувалися внаслідок падінь. Стан усього персоналу стабільний.

Експерти з безпеки попереджають, що конфлікт у секторі Газа може спровокувати відродження ІД та "Аль-Каїди". Попри втрату контролю над територіями в Іраку та Сирії, бойовики ІД продовжують діяти в пустельних районах цих країн та здійснювати напади в інших частинах світу.

Видання зазначає, що ця операція стала однією з найбільших за кількістю жертв серед бойовиків з часу витіснення "Ісламської держави" з їхнього самопроголошеного халіфату в Іраку та Сирії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, адміністрація президента США вкотре підтвердила готовність Сполучених Штатів захистити Ізраїль у разі нападу з боку Ірану.

Головне