Удар по Гуляйполю: російський обстріл забрав життя трьох аграріїв

Удар по Гуляйполю: російський обстріл забрав життя трьох аграріїв

Гуляйпільська громада знову стала мішенню російських агресорів. Внаслідок обстрілу 14 вересня загинули троє цивільних, розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

За його даними, ворожий удар було завдано по території одного з місцевих сільськогосподарських підприємств. Внаслідок атаки загинули троє людей, усі вони були співробітниками цього підприємства.

"Співчуття рідним загиблих" - висловив свої співчуття голова ОВА.

Як відомо, протягом доби 13 вересня російська армія 317 разів відкривала вогонь по території Запорізької області, зосередивши удари на восьми населених пунктах. Новоандріївка зазнала повітряних ударів з боку ворожої авіації. Окрім того, противник застосував 195 безпілотних літальних апаратів різних типів для нападів на Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Левадне. 

Гуляйполе, Роботине та Малинівка також потрапили під вогонь реактивних систем залпового вогню - зафіксовано п'ять обстрілів. Артилерійські удари, яких було нараховано 115, охопили ширшу територію, включаючи Степногірськ, Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку, Левадне та Новопавлівку.

Внаслідок цих атак надійшло 15 повідомлень про пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури. 

Вранці відбувся обстріл Оріхівської громади, який призвів до пошкоджень кількох приватних осель та загибелі чоловіка 1976 року народження.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у соцмережах опублікували відео операції бійців ГУР МО в Чорному морі, яка відбулася 11 вересня. Під час цієї неї українські воїни атакували платформу "Крим-2" і знищили російський винищувач Су-30СМ.

Головне