Удар по друкарні у Харкові: власник "Фактор-Груп" розповів, на якому етапі відбудова

Удар по друкарні у Харкові: власник

23 травня росіяни обстріляли Харків і вразили одну з найбільших друкарень в Україні і в східній Європі "Фактор-Друк". Оцінка масштабів руйнацій вже завершення, нині триває пошук коштів на відбудову, розповів власник групи компаній "Фактор" Сергій Політучий. 

"Відновлення фактично виглядає як реконструкція, майже заново потрібно буде все відбудовувати. Дуже багато обладнання знищено вщент, воно вигоріло. Все це потребує грошей, ми зараз намагаємося їх знайти у якихось закордонних спільнот, пов'язаних з видавничою справою, у іноземних та закордонних меценатів і у держави. Як раз завтра ми зустрічаємося у Києві з віце-прем'єром та заступниками міністра економіки і будемо вишукувати якісь шляхи вирішення цієї проблеми", - зазначив він. 

Політучий додав, що у нього постійно крутися в голові одна думка - "а що буде завтра після відновлення". Він наголосив на тому, що Харків потребує міцного та надійно захисту неба зважаючи на наближеність міста до кордону з країною-агресоркою. 

Нагадаємо, у видавництві Vivat оприлюднили імена семи осіб, які загинули внаслідок ракетного удару російської федерації по друкарні "Фактор-друк" у Харкові. Серед невинних жертв агресії були п'ять жінок і два чоловіки, які працювали на цьому підприємстві.

Як писав "Ми-Україна" раніше, кількість жертв авіаудару російських окупантів по будівельному гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові знову зросла. На цю годину відомо про 13 осіб.

Головне