Удар по арсеналу в Торопці вплине на Курську область і на дії угруповання "Север", — Братчук

Удар по арсеналу в Торопці вплине на Курську область і на дії угруповання

Атака на російський арсенал у місті Торопець матиме значний вплив на ситуацію в Курській області та дії російського угруповання "Север". Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Сергій Братчук, речник Української добровольчої армії "Південь".

Речник зазначив, що арсенал у Торопці, відкритий у 2018 році, був спроектований з розрахунком витримати навіть ядерний удар. Однак українські безпілотники виявилися ефективнішими за передбачувані загрози.

"Пройдено чергову "червону лінію", що нібито арсенали на росії є захищеними. Бачимо, що українські безпілотники крутіші, ніж ядерна зброя", — підкреслив він.

За словами речника, знищені боєприпаси могли бути призначені не лише для Курського напрямку, але й для інших ділянок фронту, що може вплинути на загальну ситуацію в регіоні.

"Пройдено чергову "червону лінію", що нібито арсенали на росії є захищеними. Пам'ятаємо історію цього Торопця? Арсенал відкрили у 2018 році, який мав би витримати і ядерний удар. Бачимо, що українські безпілотники крутіші, ніж ядерна зброя", — каже Братчук.

Нагадаємо, у ніч на 18 вересня місто Торопець Тверської області, розташоване приблизно за 386 км на захід від Москви, зазнало потужної атаки безпілотників. Про це повідомив керівник групи геопросторової розвідки ISW Джордж Баррос.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські військові успішно зупинили контрнаступ російської армії в Курській області, частина якої наразі перебуває під контролем України. Про це повідомив полковник Олексій Дмитрашківський, пресофіцер військової комендатури в регіоні, у розмові з AFP.

Головне