Удар по аеродрому в Курській області: знищено керівництво винищувального авіаполку

Удар по аеродрому в Курській області: знищено керівництво винищувального авіаполку

Під час атаки дроном по військовому аеродрому "Халіно" у російській Курській області, який було здійснено вранці 24 вересня, армія рф зазнала чималих втрат серед особового складу авіаполку, який там базувався. Про це виданню "Бабель" повідомили власні джерела у військовій розвідці.

Йдеться про керівний склад 14-го гвардійського винищувального авіаційного полку імені О.А. Жданова.

Отже, за даними ГУР МО загинули або отримали поранення (розвідка ще уточнює дані про їхній стан):

  • командир іменної гвардійської військової частини ВПС рф,
  • один із його заступників;
  • група офіцерів-авіаторів;
  • представник військової контррозвідки Федеральної служби безпеки рф;
  • працівник летовища.

Як відомо, напередодні, 24 вересня, вночі курські місцеві Telegram-канали повідомили про звуки вибухів у районі аеродрому "Халіно", який від початку повномасштабного вторгнення рф використовується для базування російських винищувачів. Жителі міста повідомили про кілька потужних вибухів близько 3:00 ночі.

Спочатку росЗМІ писали, що атаку дрона було відбито і він впав поблизу паливного резервуара. Стверджували, що минулось без жертв. Проте потім низка Telegram-каналів та російських "воєнкорів" дали зрозуміти, що загиблі все ж були.

Нагадаємо, в поки що окупованому місті Сорокино на Луганщині (раніше Краснодон) від ранку 25 вересня “нічого не відбувається” на заводі “Юність”, приміщення якого росіяни багато років використовують як склад для боєприпасів. В місцевих пабліках жителі пишуть, що дим та звуки детонації чутно з усіх куточків міста. Також вони пишуть, що у школах відбувається евакуація дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у понеділок, 25 вересня, вранці у тимчасово окупованому Криму над будівлею штабу Чорноморського флоту знову помітили дим. Також було чутно звук, схожий на вибух.

Головне